Ανάπτυξη πολυτελών ακινήτων στην Κρήτη.
Πολυτελείς βίλες, κατοικίες και διαμερίσματα απευθείας από τον κατασκευαστή.
username
password
Συγκροτήματα
- Κήπος της Αφροδίτης Λευκώγεια
- Μύλος Αγία Τριάδα
- Πανοραμική Λούτρα
- Muses' Vista Γαβαλοχώρι - Οικόπεδο Β
- Πλακιάς Bay View
- Καβρός Μεζονέτες
- Εμπορικό Κέντρο - ΑΙΟΛΟΣ
- Bon Ripari Κάστελλος
- Ειδυλλιακός Πρινές
 
Οικόπεδα
- Ασπρουλιάνος - 013
- Πλακιάς - 009
- Πρινές - 017
- Σκεπαστή - 005
- Αγία Τριάδα - 019
- Παγκαλοχώρι - 004
- Ατσιπόπουλο - 020
- Καβρός - 015
- Αρχοντική - 002
- Αρχοντική - 003
- Έρφοι - 001
- Σκεπαστή - 006
- Πλακιάς - 007
- Πλακιάς - 008
- Πλακιάς - 010
- Πλακιάς - 011
- Έρφοι - 012
- Αρχοντική - 016
- Σωματάς - 021
 
Το σπίτι των ονείρων σας
Σύγχρονο Μεσογειακό και Γραμμικό Μοντέρνο στυλ
Κυκλαδικό Στυλ
Παραδοσιακό Κρητικό Στυλ
Προαιρετικά επιπλέον χαρακτηριστικά
 

Άδεια Λειτουργίας από τον Ε.Ο.Τ.

Ίσως να επιθυμείτε να ενοικιάσετε την κατοικία σας ως κατοικία διακοπών. Θα πρέπει, όμως, να έχετε την σχετική άδεια. Εάν έχετε έσοδα από την ενοικίαση της κατοικίας σας ως κατοικία διακοπών, είστε υπόχρεος, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, να έχετε άδεια λειτουργίας από τον Ε.Ο.Τ.

Εάν η κατοικία σας ενοικιαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή για περισσότερο από 3 μήνες σε ένα μόνο ενοικιαστή δε χρειάζεται άδεια λειτουργίας Ε.Ο.Τ. καθώς δε θεωρείται ως κατοικία διακοπών. Εντούτοις, είστε υποχρεωμένοι να δηλώσετε στη φορολογική σας δήλωση τα έσοδα ενοικίασης από την κατοικία.

Οι άδειες λειτουργίας Ε.Ο.Τ. εκδίδονται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Για να λάβετε την άδεια λειτουργίας πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Το κτίριο πρέπει απαραίτητα να συμφωνεί με τα σχέδια του κτιρίου και τα δωμάτια πρέπει να συμφωνούν με τις προκαθορισμένες ελάχιστες διαστάσεις. Οποιαδήποτε κατοικία διακοπών προς ενοικίαση που διαθέτει πισίνα πρέπει να ικανοποιεί κάποιες πολύ αυστηρές προδιαγραφές.

Για παράδειγμα, η πισίνα πρέπει να έχει σημάνσεις για το βάθος και να έχει προειδοποιητικές ταμπέλες. Εάν το βάθος της ξεπερνά τα 1,50 μέτρα, τότε πρέπει να υπάρχει ναυαγοσώστης. Σε περίπτωση τυχαίου τραυματισμού του παραθεριστή στην πισίνα σας, εάν δεν υπάρχει άδεια, θα ασκηθεί δίωξη εναντίον σας και ίσως υπάρξει και φυλάκιση.

Σε περίπτωση παράνομης ενοικίασης κατοικίας διακοπών θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα και πιθανή απέλαση.

Απόκτηση άδειας λειτουργίας Ε.Ο.Τ.
Θα σας ζητηθεί να υποβάλλετε στον Ε.Ο.Τ. κάποια αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά έγγραφα που ανήκουν στην ιδιοκτησία που πρόκειται να αποκτήσει την άδεια λειτουργίας. Συνήθως αυτό γίνεται από τον αρχιτέκτονα ή τον πολιτικό μηχανικό που έχει κάνει τα σχέδια. Έπειτα αυτά σφραγίζονται και κατατίθενται στον Ε.Ο.Τ. Έπειτα θα ελέγξει μαζί σας ο Ε.Ο.Τ. για να δει αν όλα είναι σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν κατατεθεί. Με την έγκριση των σχεδίων θα σας ζητηθεί να καταθέσετε κάποια συμπληρωματικά έγγραφα τα οποία αναφέρονται σε εσάς. Στην ουσία η εγγραφή για την άδεια λειτουργίας Ε.Ο.Τ. είναι η εγγραφή μίας επιχείρησης.

Κόστος
Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αρχιτέκτονα ή τον πολιτικό σας μηχανικό, οι οποίοι μπορούν να σας χρεώσουν μέχρι και 5.000€ για να προμηθεύσουν τα σχετικά έγγραφα. Είναι αναγκαίο να συνεργαστείτε με ένα αρχιτέκτονα ή με ένα πολιτικό μηχανικό για να προχωρήσετε την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και για να μπορέσετε κατόπιν να ανταπεξέλθετε στην προσπάθεια για την συγκέντρωση των εγγράφων. Εάν δεν κατοικείτε στην Ελλάδα και/ή δε μιλάτε την Ελληνική γλώσσα, θα χρειαστεί να αναθέσετε και να πληρώσετε κάποιον για να φέρει εις πέρας για λογαριασμό σας την όλη διαδικασία και να ενεργήσει ως μεσολαβητής για την άδεια λειτουργίας Ε.Ο.Τ. Μπορεί να είναι ο νομικός σύμβουλος, ο αρχιτέκτονας, ο πολιτικός σας μηχανικός ή κάποιο άλλο αρμόδιο άτομο.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι μία απλή διαδικασία, μπορεί να πάρει μήνες για να ολοκληρωθεί.

 
Αρχική σελίδα
Η Εταιρεία
Η Ομάδα μας
Υπηρεσίες
Απόκτηση άδειας ΕΟΤ
Πρακτικά ζητήματα
Χρήσιμες Πληροφορίες
Συχνές Ερωτήσεις
Επικοινωνία
Why Crete
Why buy in Crete
Χάρτης της Κρήτης
Χάρτης του Ρεθύμνου
Χρήσιμες συνδέσεις
Δελτία Τύπου
 
 
Enter to Real Estate Top Sites and Vote for this Site

Αρχική σελίδα | Η εταιρεία | Η ομάδα | Υπηρεσίες | Πληροφορίες| Απόκτηση άδειας ΕΟΤ | Πρακτικά ζητήματα | Συχνές Ερωτήσεις | Επικοινωνία
 
Στοιχεία επικοινωνίας:
Λ. Κουντουριώτη 102 - 74100 Ρέθυμνο | Τηλ.: +30 2831051144 - Κιν.: +30 6958004078
info@tektonas.gr